torsdag 26. januar 2012

Løpetid og kull.

I dag begynte Holly løpetiden sin, og etter lange samtaler med mannen min, meg selv, og Grethe (hannhundeier), fant jeg ut at ja, jeg skal pare Holly.
Da jeg annonserte dette på facebook kom det noen reaksjoner.
"tør du dette?", "tror du det er marked for det?" osv..
Dette kullet har vært planlagt i nærmest et år. I desember gikk jeg og ventet på løpetid og telte på kalenderen når jeg IKKE kunne pare henne i forhold til oppstart på jobben etc. Jeg har tenkt mye på dette, så det er ikke noe som blir tatt ut av lufta nå fordi hun løper!

Photobucket

 Dalmatinermarkedet har vel alltid vært trådt, man må ta sikte på å sitte igjen med en gjeng valper når man velger å ha kull. Det er en del av "pakka".
Holly er nå 6 år, og snart er hun for gammel for kull. Da jeg kjøpte henne for snart 3 år siden, kjøpte jeg henne som avlshund. Jeg fikk alt - hun manglet kun et CACIB for å bli internasjonal utstillingschampion, og det har hun fått nå.
Hun er mor til kennel Spotnik's F-kull, og valpene etter henne har gjort det meget bra på utstilling. Så at hun avler pene hunder, er det ingen tvil om.
Hele gjengen er noget aktive, og det skal man vel heller ikke se bort i fra at denne gjengen blir.
Å "kaste bort" et slikt potensiale blir for meg helt utenkelig - i hvert fall når det er oppdretter jeg er.

For å gjøre ting helt klart. Dette kullet har jeg alene. Tatjana som er min samarbeidspartner i kennelen, har valgt å ikke delta på dette kullet fordi hun er fanget i tidsklemma - hun som mange andre.
Det krever sitt med kull - det vet jeg - og jeg må ha backup til fôringer og stell når jeg er på jobb. Heldigvis har jeg en mann som pga skiftjobbing er mye hjemme, også har jeg gode naboer og en snill sjef (mamma :P) som jeg nok kan spørre om litt ekstra fri i brasene (håper jeg... )

Og hvem vet hvordan markedet ser ut om 4 mnd - når mine valper er leveringsklare. Da er det sommer og forhåpentligvis sol, og jeg ser lyst på det hele. Ellers hadde jeg vel neppe paret.

Men nå får vi først se da, om det blir noen mini-Hollyer og mini-Morganer. ;) Tiden vil vise. Aller først skal de jo pares. ;)
Også håper jeg jo de lager en flott tispevalp til meg om ikke annet. ;)

Photobucket

 Om du vil se bilder av foreldrene så se på hjemmesiden www.solidifies.no

Og bare ta kontakt med meg på mail om du har lyst på valp eller vil vite mer. :)

Inger Marie


3 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til :-) Jeg er nok en av de som tenker "at hun tør", med så mange valper over leveringsalder som fortsatt er hos oppdrettre, flere kull som ikke er leveringsklare, og flere kull som enda ikke er født. Men når du skriver det du skriver så skjønner jeg godt hvorfor du gjør det nå, hun er som du sier snart for gammel til kull, og du parer ikke bare for å pare. Så jeg ønsker deg lykke til, så håper jeg markedet har løsnet litt igjen til dine er leveringsklare :-)

Pia sa...

Jeg hiver meg på over her, og er også en av de som tenker WOW, at du tør! Skjønner jo greien når jeg leser det du skriver.

Er vel liten tvil om at det blir mye energi og futt i dette kullet nei :-P Håper de blir friske og raske, og at dere slipper de problemene som et par i F-gjengen har slitt med!

Lykke til!

Hilde sa...

Lykke til med valper. Spennende ...
Og så fant jeg da ut at hvis Holly sin pappa er Zacco, så er jo hun halvsøster til min Luca. Hørte rykter om at Holly "prater" mye, som min hund gjør. Kanskje det oxo er Zacco-gener som gjør seg gjeldende. ;-) (+ at de er kjempevakre da :-D )